Χρησιμοποιούμε cookies ώστε η τοποθεσία μας να λειτουργεί σωστά, να εξατομικεύουμε περιεχόμενο και διαφημίσεις, να παρέχουμε λειτουργίες μέσων κοινωνικής δικτύωσης και να αναλύουμε την κυκλοφορία μας. Επίσης, κοινοποιούμε πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση της τοποθεσίας μας στους συνεργάτες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, διαφημίσεων και ανάλυσης. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου.
CARA ΣΠΑΝΙΕΣ ΓΑΙΕΣ
Οίνος Λευκός Ξηρός
ΠΓΕ Πελοπόννησος
Sauvignon Blanc
Οίνος Λευκός Ξηρός
ΠΓΕ Πελοπόννησος
Sauvignon Blanc
Ασπρόκαμπος: Αμπελώνες στο οροπέδιο της Στυμφαλίας
Προζυμωτική εκχύλιση σε χαμηλές θερμοκρασίες για 24-36 ώρες (skin contact). Αλκοολική ζύμωση σε χαμηλές θερμοκρασίες.
Μετά από σύντομη στατική απολάσπωση στο τέλος της ζύμωσης, παλαίωση σε βαρέλια ακακίας πρώτης και δεύτερης χρήσης, για διάστημα 4 μηνών περίπου. Κατά τη διάρκεια της ωρίμασης, battonage με τις «λεπτές» λάσπες του.
Έχει αξιοποιηθεί πρωτότυπη μέθοδος ανάλυσης αρωματικών ενώσεων οίνου (Oenovation by Strofilia), ώστε να επιλεγεί το κατάλληλο χρονικό σημείο για την ολοκλήρωση της παλαίωσης στο βαρέλι, ώστε τα αρώματα του βαρελιού να είναι διακριτά, να μην επιβάλλονται στα φρουτώδη και να συνεισφέρουν στην αρωματική πολυπλοκότητα.
Ανοιχτό χρυσοπράσινο χρώμα. Εκρηκτικά αρώματα ώριμων εξωτικών φρούτων, πυρηνόκαρπων και καλοκαιρινών φρούτων, με διακριτικά αρώματα βανίλιας και μπαχαρικών. Ισορροπημένο στόμα, με ενδιαφέρουσα λιπαρότητα, οξύτητα που προσδίδει φρεσκάδα και μία διακριτική αίσθηση μεταλλικότητας. Άρωμα στόματος με εξαιρετική πολυπλοκότητα. Διαρκής, αρωματική επίγευση.
Μεσογειακή κουζίνα, θαλασσινά, ψητά ψάρια και λευκά κρέατα με πλούσιες κρεμώδης σάλτσες. Δροσερές σαλάτες και ζυμαρικά. Συνδυάζεται επίσης με αρωματικά ριζότο λαχανικών, θαλασσινών και ριζότο μανιταριών.