Χρησιμοποιούμε cookies ώστε η τοποθεσία μας να λειτουργεί σωστά, να εξατομικεύουμε περιεχόμενο και διαφημίσεις, να παρέχουμε λειτουργίες μέσων κοινωνικής δικτύωσης και να αναλύουμε την κυκλοφορία μας. Επίσης, κοινοποιούμε πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση της τοποθεσίας μας στους συνεργάτες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, διαφημίσεων και ανάλυσης. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου.
ΟΔΙΤΗΣ ΣΤΡΟΦΙΛΙΑΣ ΓΗ
Οίνος ροζέ ξηρός
ΠΓΕ Πελοπόννησος
Αγιωργίτικο
Οίνος ροζέ ξηρός
ΠΓΕ Πελοπόννησος
Αγιωργίτικο
BWT – Berliner Wine Trophy 2022 / Gold Medal (2021)
Ασπρόκαμπος: Ιδιόκτητος αμπελώνας με σύστημα διαμόρφωσης LYRA στο οροπέδιο της Στυμφαλίας
Απορραγισμός και έκθλιψη των σταφυλιών, εκχύλιση 2 ωρών και ζύμωση σε ανοξείδωτες δεξαμενές στους 15° C για περίπου 15 ημέρες. Ζύμωση ενός μέρους του κρασιού σε βαρέλια ακακίας με στόχο την αύξηση της αρωματικής του πολυπλοκότητας και της δομής του. Μετά την τελική ανάμιξη στο τέλος της ζύμωσης, παραμονή του νέου οίνου για λίγες ημέρες με τις “λεπτές” λάσπες του.
Ανοιχτό τριανταφυλλί χρώμα με σχεδόν μπλε ανταύγειες με αρώματα κόκκινων φρούτων, φραγκοστάφυλα και πετροκέρασα να συμπληρώνονται από νότες τριαντάφυλλου και γαρίφαλου αλλά και ορυκτές νότες. Διακρίνεται για την ιδιαίτερη φινέτσα, τη δροσερή οξύτητα και τη μακράς διάρκειας φρουτώδη επίγευσή του.
Εξαιρετικό με σολομό, ροφό στη σχάρα, παστουρμαδόπιτα, γαρίδες στη σχάρα ενώ συνοδεύει ιδανικά ελαφριά πιάτα της μεσογειακής κουζίνας, sushi και ταιριάζει αρμονικά με φρουτοσαλάτες. Πίνεται και ως απεριτίφ.