Γιάννης Μαλτέζος

Γιάννης Μαλτέζος

Ιδρυτής και Οινοποιός

Διπλωματούχος ηλεκτρολόγος μηχανικός (1975) από το Πολυτεχνείο Καρλσρούης Δ. Γερμανίας. Συνιδρυτής της Στροφιλιάς το 1980, όταν μαζί με τον Αχιλλέα Λαμψίδη αποφάσισαν να ασχοληθούν δοκιμαστικά με την αμπελουργία, φυτεύοντας πάλι το οικογενειακό κτήμα του Γιάννη, στην Ανάβυσσο Αττικής που είχε μείνει σε αγρανάπαυση από την καταστροφή του λόγω φυλλοξήρας το 1956.

Μέσα στη δεκαετία του ’80 πρωτοστατούν στην ίδρυση του wine bar ΣΤΡΟΦΙΛΙΑ, απ’ όπου διαχέεται στο κοινό της Αθήνας η “αναγέννηση” του ελληνικού κρασιού.

Βιοκαλλιεργητής ο ίδιος, πεπεισμένος για το δυναμικό του Αττικού αμπελώνα και ιδιαίτερα της περιοχής της Αναβύσσου, εργάζεται συνεχώς για τη βελτίωση των τοπικών οίνων. Σήμερα συνεχίζει με την “αναγεννημένη” Στροφιλιά έχοντας ενεργή θέση στο νέο εταιρικό σχήμα.

Moto: Αυτός που λέει ότι δεν είναι ο καιρός της φιλοσοφίας είναι σαν να λέει ότι έχει περάσει η ώρα ή ότι δεν υπάρχει πια χρόνος για την ευτυχία.

Αχιλλέας Λαμψίδης

Αχιλλέας Λαμψίδης

Ιδρυτής και Οινοποιός

Διπλωματούχος μηχανολόγος – ηλεκτρολόγος ΕΜΠ (1975). Συνιδρυτής της Στροφιλιάς το 1980, όταν με το Γιάννη Μαλτέζο αποφάσισαν να ασχοληθούν δοκιμαστικά με την αμπελουργία, φυτεύοντας πάλι το οικογενειακό κτήμα του Γιάννη, στην Ανάβυσσο Αττικής που είχε μείνει σε αγρανάπαυση από την καταστροφή του λόγω φυλλοξήρας το 1956. Έκτοτε, συνοδοιπορεί μαζί του και στη διοίκησή της, μέχρι σήμερα.

Μέσα στη δεκαετία του ’80 πρωτοστατούν στην ίδρυση του wine bar ΣΤΡΟΦΙΛΙΑ, απ’ όπου διαχέεται στο κοινό της Αθήνας η “αναγέννηση” του ελληνικού κρασιού.

Στην δεκαετία του ’90, ασχολείται με την επέκταση των συνεργαζόμενων αμπελώνων στην Πελοπόννησο και μαγεύεται από τις ορεινές ζώνες της Αιγιαλείας και της Νεμέας. Το υψηλότατο ποιοτικό δυναμικό τους, οδηγεί στη δημιουργία της ΟΚΤΑΝΑ ΑΕ, η οποία και κατασκευάζει το 2000, οινοποιείο στον Ασπρόκαμπο. Το οινοποιείο αυτό ανήκει σήμερα κατά 100% στη Στροφιλιά.

Μετά τη συγχώνευση με το ΚΑΤΩΓΙ, επιστρέφει στην αμπελουργία, όπου εκτιμά ότι υπάρχει σοβαρή ανάγκη πειραματισμών για τη βελτίωση των ελληνικών οίνων. Έχει σήμερα περίπου 70 ιδιόκτητα στρέμματα, όπου, μετά από πολλές δοκιμές, καλλιεργεί αμπέλια με διαφορετικό σύστημα διαμόρφωσης βλαστικού τείχους (ΛΥΡΑ), για έλεγχο της ζωηρότητας, με εξαιρετικά αποτελέσματα.

Σήμερα συνεχίζει με την “αναγεννημένη” Στροφιλιά έχοντας ενεργή θέση στο νέο εταιρικό σχήμα.

Moto: Αγάλι-αγάλι, γίνεται η αγουρίδα μέλι.

Γιάννης Λίγκας

Γιάννης Λίγκας

Χημικός-Οινολόγος και Οινοποιός

Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος / CEO

Ο Γιάννης Λίγκας μεγάλωσε σε ένα μικρό οινολογικό εργαστήριο, που διατηρούσε ο πατέρας του Βασίλης. Εκεί, σε ηλικία 8 ετών, ξεκίνησε να κάνει τις πρώτες του τιτλοδοτήσεις. Όταν ήρθε η ώρα να επιλέξει σπουδές, διάλεξε τη Χημεία ως το επιστημονικό μονοπάτι για να προσεγγίσει την Οινολογία. Το 2017, ο Γιάννης Μαλτέζος και ο Αχιλλέας Λαμψίδης του ανέθεσαν ένα δύσκολο έργο. Να επανασχεδιάσει, οινολογικά, όλα τα κρασιά της Στροφιλιάς και να δημιουργήσει νέα προϊόντα. Μετά από μία τριετία, οι δύο ιδρυτές της Στροφιλιάς τον προσκάλεσαν να συμμετάσχει, επιχειρηματικά, στη συντροφιά τους. Αποδέχτηκε με ιδιαίτερη χαρά και τιμή…

Ο Γιάννης Λίγκας είναι Χημικός. Κατέχει δίπλωμα Οινολογίας, Master of Science Βιομηχανικής Χημείας με ειδίκευση Οινολογίας, ενώ είναι Υποψήφιος Διδάκτωρ Οινολογίας. Μιλάει τέσσερεις ξένες γλώσσες.

Moto: Πολύ καλύτερο – και λιγότερο επίπονο – είναι να μην εμποδίζει κανείς τους άλλους να τον κρίνουν, αλλά να καλλιεργεί τον εαυτό του, ώστε να γίνει όσο το δυνατόν καλύτερος….

Μαρία Μαλτέζου

Μαρία Μαλτέζου

Διευθύντρια Marketing και Δημόσιων Σχέσεων

Η ιστορία της μοιάζει με αυτή του Οβελίξ, καθώς μικρή έπεσε σε μία δεξαμενή γεμάτη κρασί και έκτοτε μέθυσε για μια ζωή. Κόρη του ιδρυτή της Στροφιλιάς Γιάννη Μαλτέζου τελείωσε τη σχολή Οινολογίας στην Αθήνα και μπήκε ενεργά στη Στροφιλιά το 2005. Ξεκίνησε από το τμήμα πωλήσεων ενώ τα τελευταία χρόνια ασχολείται αποκλειστικά με το marketing και τις δημόσιες σχέσεις της εταιρίας.

Moto: Successful people are not gifted they just work hard; then succeed on purpose.

Βάσυ Μυτιληναίου

Βάσυ Μυτιληναίου

Οινοποιείο Ανάβυσσος

Ξεκίνησε να συνεργάζεται με τη Στροφιλιά το 2012, έχοντας υπό την ευθύνη της την υποστήριξη και προώθηση των κρασιών. Σήμερα, η Βάσυ αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της εταιρίας.

Moto: Όσο “ψηλότερα” ανεβαίνεις τόσο πλατύτερα κοιτάς.

Γιάννης Μπαϊρακτάρης

Γιάννης Μπαϊρακτάρης

Διευθυντής Εξαγωγών

Από τα πιο δυναμικά και έμπειρα στελέχη της ελληνικής και διεθνούς Αγοράς οίνου, ξεκίνησε να συνεργάζεται με τη Στροφιλιά το 2009 ως διευθυντής εξαγωγών, δυναμώνοντας έκτοτε συνεχώς τη θέση της στον παγκόσμιο οινικό χάρτη.

Στέλιος Αντωνάτος

Στέλιος Αντωνάτος

Παραγωγή

Ξεκίνησε να εργάζεται στη Στροφιλιά το Φεβρουάριο του 1993. Ήταν από τους πρώτους συνεργάτες της εταιρίας και από την αρχή μέχρι σήμερα ασχολείται με την οινοποίηση, τον έλεγχο του τελικού προϊόντος και είναι υπεύθυνος για τις προμήθειες και τη διαχείριση της αποθήκης.

Moto: Αξία έχει να είναι κανείς αποτελεσματικός, όχι γρήγορος.

Φάνης Ματσούκας

Φάνης Ματσούκας

Υπεύθυνος Παραγωγής

Ο Φάνης Ματσούκας είναι απόφοιτος της σχολής Οινολογίας. Κατετάγη πρώτος στις εισαγωγικές εξετάσεις του συγκεκριμένου Τμήματος, το 2003. Μετά τις σπουδές του εργάστηκε, για αρκετά χρόνια, ως οινολόγος παραγωγής.

Στη συνέχεια, απέκτησε πολύ μεγάλη εμπειρία και προϋπηρεσία σε αναλύσεις οινολογικές, μικροβιολογίας οίνου καθώς και σε sensory analysis. Από το 2017, συμμετέχει στην ομάδα της Στροφιλιάς και έχει ενεργό ρόλο στον οινολογικό επανασχεδιασμό των προϊόντων της.

Moto: τίποτα δεν είναι αδύνατο όταν θέλετε να εκπληρώσετε ένα όνειρο

Φώτης Κόντο

Φώτης Κόντο

Υπεύθυνος Οινοποιείου Ασπροκάμπου
Ήρθε στη Στροφιλιά το 2000 με το ξεκίνημα των εργασιών του οινοποιείου της εταιρίας στον Ασπρόκαμπο της ορεινής Κορινθίας. Έχει εξελιχθεί σε εξαιρετικό αμπελοκαλλιεργητή, με βαθιά γνώση ιδίως της περιοχής της ορεινής Νεμέας. Είναι υπεύθυνος για την καλλιέργεια των αμπελώνων της Στροφιλιάς και την επίβλεψη των συνεργαζόμενων αμπελουργών στη Νεμέα. Επιμελείται ιδίως την οργάνωση των εργασιών του τρύγου και της γλευκοποίησης στο οινοποιείο του Ασπροκάμπου. Η γυναίκα του Μαρία φτιάχνει τις ωραιότερες χειροποίητες πίτες σε όλη την Νεμέα.

Moto: Βαθιά στις ρίζες τους, όλα τα φυτά κρατάνε το φως.

Χριστίνα Κατσίγιαννη

Χριστίνα Κατσίγιαννη

Υπεύθυνη Λογιστηρίου
Ξεκίνησε να εργάζεται στη Στροφιλιά το 1997 στη θέση της γραμματειακής υποστήριξης. Δεν αρκέστηκε ποτέ σε ένα πόστο και η ίδια εξελίχθηκε σταδιακά, περνώντας στο κομμάτι του λογιστηρίου και της διαχείρισης πελατών. Σήμερα μετά από 20 χρόνια συνεργασίας με τη Στροφιλιά έχει υπό την ευθύνη της την οικονομική διαχείριση της εταιρίας.

Moto: Ατομικά είμαστε μία σταγόνα, μαζί φτιάχνουμε τον ωκεανό.

Γιώργος Κόντο

Γιώργος Κόντο

Οινοποιείο Ασπρόκαμπος
Ο Γιώργος Κόντο μεγάλωσε στην Πελοπόννησο δουλεύοντας από πιτσιρίκι μέσα στα αμπέλια πλάι στον πατέρα του Φώτη Κόντο, υπεύθυνου εργασιών του οινοποιείου της Στροφιλιάς στον Ασπρόκαμπο. Από το 2017 έχει αναλάβει μαζί με τον πατέρα του την φροντίδα των ιδιόκτητων αμπελώνων της Στροφιλιάς και ως άξιος ανερχόμενος αμπελοκαλλιεργητής ξέρει να αφουγκράζεται τη γη και να φροντίζει τους καρπούς της.

Moto: Ας ζήσουμε όπως ο μούστος που ζυμώνει… έντονα, αυθόρμητα και δημιουργικά…