Χρησιμοποιούμε cookies ώστε η τοποθεσία μας να λειτουργεί σωστά, να εξατομικεύουμε περιεχόμενο και διαφημίσεις, να παρέχουμε λειτουργίες μέσων κοινωνικής δικτύωσης και να αναλύουμε την κυκλοφορία μας. Επίσης, κοινοποιούμε πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση της τοποθεσίας μας στους συνεργάτες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, διαφημίσεων και ανάλυσης. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου.
ΜΙΚΡΗ ΣΤΡΟΦΙΛΙΑ ΣΤΡΟΦΙΛΙΑ CLASSY
Οίνος λευκός ξηρός
Οίνος λευκός ξηρός
Ασπρόκαμπος: Αμπελώνας σε υψόμετρο 800 m, στο οροπέδιο της Στυμφαλίας, με σύστημα διαμόρφωσης LYRA
Μαντινεία: Αμπελώνες στην ορεινή Αρκαδία με χαμηλή στρεμματική απόδοση.
Η οινοποίηση λαμβάνει χώρα ξεχωριστά για την κάθε ποικιλία. Μετά την προσεκτική διαλογή των σταφυλιών τόσο στον αμπελώνα όσο και στο οινοποιείο, πραγματοποιείται προζυμωτική κρυοεκχύλιση λίγων ωρών και ελαφρά πίεση των σταφυλιών για την παραλαβή μόνο του πρώτου χυμού. Η θερμοκρασία της ζύμωσης κυμαίνεται από 16° – 18° C και περατώνεται έπειτα από διάστημα 15 περίπου ημερών.
Ανοιχτό πρασινοκίτρινο χρώμα. Φρέσκος και ζωηρός αρωματικός χαρακτήρας με κυρίαρχα τα αρώματα των εσπεριδοειδών, αρώματα αχλαδιού με ευχάριστη οξύτητα και απαλή επίγευση βοτάνων και ορυκτές νότες.
Αποτελεί εξαιρετική επιλογή για θαλασσινά, ψητά ψάρια και τηγανιτά ορεκτικά ενώ συνοδεύει ευχάριστα σαλάτες και ζυμαρικά. Απολαυστικός επίσης παρουσιάζεται ο συνδυασμός του με λεμονάτα μαγειρευτά της ελληνικής κουζίνας.