Χρησιμοποιούμε cookies ώστε η τοποθεσία μας να λειτουργεί σωστά, να εξατομικεύουμε περιεχόμενο και διαφημίσεις, να παρέχουμε λειτουργίες μέσων κοινωνικής δικτύωσης και να αναλύουμε την κυκλοφορία μας. Επίσης, κοινοποιούμε πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση της τοποθεσίας μας στους συνεργάτες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, διαφημίσεων και ανάλυσης. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου.
ΝΕΜΕΑ ΕΞΑΓΩΓΗ
Οίνος ερυθρός ξηρός
ΠΟΠ Νεμέα
Αγιωργίτικο
Οίνος ερυθρός ξηρός
ΠΟΠ Νεμέα
Αγιωργίτικο
Αμπελώνες στην ορεινή Νεμέα, στις κοινότητες Ασπροκάμπου και Ψαρίου.
Προζυμωτική κρυοεκχύλιση για μικρό χρονικό διάστημα, αξιοποιώντας τα αναλυτικά δεδομένα. Στη συνέχεια, η θερμοκρασία οινοποίησης δεν ξεπερνά τους 25ο C. Ο ρυθμός ανακυκλώσεων κατά την εκχύλιση, αλλά και το σημείο του διαχωρισμού αποφασίζεται έπειτα από χημικές αναλύσεις και οργανοληπτικές δοκιμές. Ο νέος οίνος μεταγγίζεται σε δρύινα βαρέλια, όπου παραμένει και ωριμάζει για περίπου 12 μήνες. Κατά τη διάρκεια της παλαίωσης γίνεται τακτικά έλεγχος προκειμένου να αποφασιστούν οι απαραίτητες φυσικές επεμβάσεις (μεταγγίσεις, αερισμός, battonage, κ.α.).
Οίνος ερυθρός ξηρός, πληθωρικός και ισορροπημένος. Αρώματα ώριμων κόκκινων φρούτων, με έντονες νότες αγριοκέρασου που δένουν αρμονικά με αρώματα γαρύφαλλου, βανίλιας και μπαχαρικών, αναδεικνύοντας ένα σύνθετο αρωματικό μπουκέτο. Διακρίνεται για την πλούσια πολύπλοκη γεύση του και την εξαιρετικά κομψή δομή του.
Συνδυάζεται εξαιρετικά με κυνήγι, μοσχαρίσια φιλέτα, κρέατα σχάρας, κρέατα με κόκκινες πικάντικες σάλτσες και πλατό τυριών – αλλαντικών.