Στροφιλιά: στην αιχμή του δόρατος της οινικής γνώσης!

27.10.2023

Μετά από πρόσκληση του καθηγητή  Δρ. Γιώργου Κοτσερίδη-επικεφαλής του εργαστηρίου Οινολογίας και Αλκοολούχων ποτών του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών- η ομάδα της Στροφιλιάς βρέθηκε στο επίκεντρο της οινικής καινοτομίας, συμμετέχοντας με το κρασί Μαύρος Κώνος από την  σειρά Σπάνιες Γαίες στην δεύτερη Agri Innovation Expo.

Η μέτοχος, διευθύντρια επικοινωνίας και μάρκετινγκ της Στροφιλιάς, Μαρία Μαλτέζου παρουσίασε τον Μαύρο Κώνο στους παρευρισκόμενους με αφορμή τη σύνδεση του κρασιού με την έρευνα και την καινοτομία.

Η ομάδα της Στροφιλιάς θεωρεί το αμπέλι και το οινοποιείο εξίσου σημαντικά για την δημιουργία κρασιών υψηλής ποιότητας και η premium αυτή ΠΟΠ Νεμέα ετικέτα “εκμεταλλεύεται”  την εφαρμογή πρωτοποριακών πρακτικών και στα δύο πεδία. 

Στον τομέα της αμπελοκαλλιέργειας η Στροφιλιά εφαρμόζει την μέθοδο Lyra στον ιδιόκτητο αμπελώνα της που βρίσκεται στο οροπέδιο της Στυμφαλίας. Μια μέθοδο διαμόρφωσης του βλαστικού τείχους που  απαιτεί μεγάλο κόπο και έξοδα, αποζημιώνει ωστόσο με σταφύλια εξαιρετικής ποιότητας, υγείας και  ωρίμανσης. 

Ιδιαίτερη είναι όμως και η διαχείριση τους στο οινοποιείο, αφού η Στροφιλιά  πραγματοποιεί την μηλογαλακτική ζύμωση πριν την αλκοολική ζύμωση και όχι μετά η παράλληλα με αυτήν!  Για την δημιουργία του Μαύρου Κώνου αξιοποιήθηκε έρευνα του ΓΠΑ πάνω στην ποικιλία  Αγιωργίτικο, υπό την επιστημονική καθοδήγηση του καθηγητή  Δρ. Γιώργου Κοτσερίδη στην οποία συμμετείχε και η επιστημονική ομάδα του Γιάννη Λίγκα (Chemist, M.Sc. CEO/ Στροφιλιάς). 

Ο ρηξικέλευθος  αυτός τρόπος εφαρμογής του αναπόσπαστου για την παραγωγή ερυθρών κρασιών σταδίου, συνεισφέρει σε πιο εκφραστικό φρούτο αλλά και σε μαλακότερες, βελούδινες τανίνες

Η Νεμέα  Μαύρος Κώνος είναι το πρώτο κρασί που παράγεται στην Ελλάδα και συνδυάζει τα παραπάνω, φέρνοντας έτσι την Στροφιλιά και την σειρά Σπάνιες Γαίες στην αιχμή του δόρατος της επιστημονικής οινικής γνώσης.  

#strofiliawines #oenovation #blackcone #agriinnovationexpo

Στροφιλιά: στην αιχμή του δόρατος της οινικής γνώσης!
ΠΙΣΩ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ