Ένα κρασί με Άστρο – Παναγιώτα Κωτούλα

23.04.2019

Μια φορά και έναν καιρό, μια Υδροχόος συνάντησε μια Δίδυμο και είχαν μια ιδέα! Καταλαβαίνετε ότι τίποτα σοβαρό δεν θα μπορούσε να έχει προκύψει από αυτό…

Είπε η ερασιτέχνης αστρολόγα / Ταίριαξε η επαγγελματίας οινολόγα:

Κριός

Ανήκει στο στοιχείο της φωτιάς στα παρορμητικά ζώδια. Κυβερνήτης του ο Άρης. Ενθουσιώδης, μαχητικός, ενεργητικός, o κριός είναι ένας χείμαρρος δύναμης, αυθορμητισμού, παιδικότητας, χαράς και ορμητικότητας. Δεν ωριμάζει ο Κριός, χαίρεται τη ζωή, διατηρεί την παιδικότητά του και λατρεύει τον ανταγωνισμό. Ζει για την ένταση, για την κόντρα, για τη μάχη. Είναι ο αρχηγός που θα ανοίξει τον δρόμο, η πρώτη σπίθα, το πρώτο φως. Σε αιφνιδιάζει με την ορμητικότητά του, αλλά δεν θα σε βλάψει ένας Κριός, είναι πολύ απασχολημένος με το πώς θα κερδίσει το τρόπαιο  της χαράς  στο παιχνίδι της ζωής. Ο κριός είναι ο νικητής, πρέπει να είναι ο νικητής!

MountainFish

Ανήκει στην κατηγορία των φρέσκων κόκκινων οίνων. Ένα παιχνιδιάρικο Αγιωργίτικο με ζωηρό κόκκινο χρώμα και έντονο αρωματικό χαρακτήρα με έμφαση στο αγριοκέρασο και στο βύσσινο. Ένα ερυθρό κρασί που δεν το νοιάζει να ωριμάσει αλλά θέλει να εντυπωσιάσει με την πρώτη γουλιά. Αιφνιδιάζει με την επίγευσή του και βιάζεται να βγει νικητής στις πρώτες κιόλας εμφιαλώσεις της νέας σοδειάς.
Ένα φρέσκο Αγιωργίτικο δεν θα σας προδώσει ποτέ σ’ ένα ραντεβού με έναν Κριό!

Ταύρος

Το απόλυτα γήινο και σταθερό ζώδιο. Με κυβερνήτη την Αφροδίτη, είναι ένα ζώδιο με αισθητική, επιρρεπές στην καλοπέραση, στην άνεση, στο φαγητό και τις απολαύσεις.Αγαπά να βρίσκεται στο όμορφα διακοσμημένο σπίτι του και στην άνεση του καναπέ του, φυσικά με πολλά, μαλακά μαξιλάρια!!! Είναι γενικά εύκολος και γλυκύς άνθρωπος, αγαπά κάθε τί ποιοτικό, αξιόπιστος και σταθερός, χωρίς πολλές εντάσεις και με τεράστια υπομονή. Δεν αγαπάτις αλλαγέςή τις εκπλήξεις και μένει πιστός στη ρουτίνα του, τις απόψεις και τις αξίες του. Ο Ταύρος έχει μια φυσική ροπή προς την τεμπελιά και τη χαλαρότητα, δεν βιάζεται ποτέ, και το να καθυστερεί, ή να κάνει τα πράγματα πολύ αργά και συστηματικά, είναι στη φύση του.

Στροφιλιά Ερυθρός

Ένα Αγιωργίτικο με Syrah, με βελούδινη αισθητική και απαλή αρωματική ένταση που δίνει στην επίγευση του την γλύκα των ώριμων κόκκινων φρούτων. Το αγιωργίτικο είναι μία ποικιλία που εύκολα θα αγαπήσεις για την απλότητα της και τις ήπιες εκφάνσεις της, μέσα και έξω από το μπουκάλι. Αν έχεις και λίγη υπομονή θα εκπλαγείς με την εξέλιξη της στη φιάλη, καθώς ο χρόνος της δίνει μία αρωματική ωριμότητα χαρακτηριστική της δυναμικής της.

Δίδυμοι

Το απόλυτα αέρινο και μεταβλητό ζώδιο. Πριν πεις οτιδήποτε για τους πανέξυπνους, διπολικούς,  αιώνια εφήβους , έχε στο νου σου ότι οι Δίδυμοι πάνω από όλα χρειάζονται   Α Ε Ρ Α!  και χώρο. Και αέρα ξανά! Οι δίδυμοι συνδέονται με τον μύθο των Εσπερίδων και (τυχαίο; δεν νομίζω) αγαπούν τα εσπεριδοειδή και το κίτρινο χρώμα. Είναι οι φωτεινοί παντογνώστες του ζωδιακού, κοινωνικοί, επικοινωνιακοί και ευπροσάρμοστοι. Θα τους βρεις παντού. Η άλλη πλευρά τους (διπολικοί γαρ) είναι ασταθής και κυκλοθυμική, ωστόσο τα πάντα μοιάζουν φρέσκα και δροσερά δίπλα τους καθώς δεν γερνούν ποτέ και σίγουρα δεν θα βαρεθείς ποτέ με έναν Δίδυμο. Ούτε και οι ίδιοι, πάντα έχουν ο ένας τον άλλο!

Κτήμα Μαλαγουζιά

Ενώ είναι απαιτητική στο αμπέλι, στο μπουκάλι σε αποζημιώνει και με το παραπάνω! Η πληθωρικότητα της και ο πολυδιάστατος αρωματικός της χαρακτήρας χρειάζονται χώρο και αέρα για να εκφραστούν. Οι ζωηρές κίτρινες ανταύγειες της, μαζί με τα αρώματα φρούτων και εσπεριδοειδών κερδίζουν πάντα τις εντυπώσεις. Μία Μαλαγουζιά δεν την βαριέσαι ποτέ!

Καρκίνος

Ως παρορμητικό ζώδιο του νερού, ο Καρκίνος χαρακτηρίζεται από μια συνεχή ροή συναισθημάτων. Αστρολογικά συνδέεται με το διάστημα μεταξύ του εμβρυακού σταδίου και της βρεφικής ηλικίας. Ο Καρκίνος αναπτύσσει ισχυρούς συναισθηματικούς δεσμούς, κυρίως με την οικογένεια και ειδικά τη μητέρα. Εσωστρεφής από τη φύση του, δύσκολα βγαίνει από το καβούκι του, χρειάζεται ενθάρρυνση και πρέπει να νοιώσει ασφάλεια πριν δραστηριοποιηθεί στο οτιδήποτε. Αναπολεί συχνά το παρελθόν το οποίο βλέπει με έναν ρομαντισμό και συχνά εξιδανικεύει και έχει εξαιρετική μνήμη. Από τα πλέον ευαίσθητα ζώδια, πληγώνεται εύκολα αλλά χαρίζεται και πολύ εύκολα. Ενεργοποιήστε τα προστατευτικά και μητρικά σας φίλτρα όταν αποφασίσετε να συναναστραφείτε έναν καρκίνο και θα σας το ανταποδώσει με τα ομορφότερα συναισθήματα.

Classic 35

Ένα κρασί με ισχυρούς δεσμούς με το βαρέλι και την φιάλη καθώς είναι η οικογένεια του. Η παραμονή του στη φιάλη του δίνει τη δυνατότητα να εξελιχθεί και το προστατεύει μέσα στον χρόνο, καθώς είναι ένα κρασί παλαίωσης. Θέλει χρόνο και χώρο για να βγει από το καβούκι του, μην διστάσετε να το βάλετε σε μία κανάτα πριν το σερβίρετε. Αν το φυλάξετε στην κάβα σας θα σας το ανταποδώσει με τα αρώματα και την μεστή γεύση του. 

Λέων

Σταθερό ζώδιο της φωτιάς, ο Λέοντας συνδέεται με τον μύθο του Ηρακλή και το λιοντάρι της Νεμέας. Γεννημένος βασιλιάς, ο Λέοντας αδιαφορεί για το αν θα τον λατρέψεις ή θα τον αντιπαθήσεις. Πληθωρικός και γενναιόδωρος έχει μια τεράστια καρδιά που χωράει όλους τους αυλικούς του. Με κυβερνήτη τον Ήλιο, εκπέμπει δύναμη, ζεστασιά και φως. Αγαπά την πολυτέλεια, είναι δημιουργικός  και έχει μια πηγαία χαρά. Δραματικός, έντονος και πολλές φορές χειμαρρώδης, ο Λέοντας δεν προσαρμόζεται. Είναι ένας εγωκεντρικός μικρός ήλιος που σε παρασύρει στην τροχιά του, στο όραμά του και πάντα φροντίζει για τη χαρά και την ευημερία των υπηκόων του.

Νεμέα Αγιωργίτικο

Ένα Αγιωργίτικο με βαρέλι που πατάει στη γη σταθερά και εκφράζει τον τόπο του. Η Νεμέα ξέρει τι έχει να προσφέρει και δεν έχει ανασφάλειες. Ένα δυναμικό κρασί έντονο με φρουτένιο αρωματικό χαρακτήρα. Είναι αρχηγός στην περιοχή του και το ξέρει. Έχει όραμα για να γίνει ένα μεγάλο κρασί και να προσφέρει συγκινήσεις. Η Νεμέα θέλει να είναι κομμάτι από τις αναμνήσεις σας. Αν της δώσετε τις κατάλληλες συνθήκες θα σας εκπλήξει με την εξέλιξη της.

Παρθένος

Ανιδιοτελής, εξυπηρετικός, απλός και αναλυτικός, ο Παρθένος ανήκει στα μεταβλητά ζώδια της γης. Τελειομανής, μετρημένος, αυστηρός στην κριτική του, ο υποχόνδριος, ψυχαναγκαστικός, λεπτολόγος του ζωδιακού που ξέρουμε και αγαπάμε, έχει μια εμμονή με την τελειότητα, την καθαριότητα και τη λιτότητα. Φύσει ευαίσθητος και γενναιόδωρος, του αρέσει να ευχαριστεί. Συνήθως λειτουργεί υποστηρικτικά για τους άλλους και είναι ο ιδανικός teamplayer. Έχει μεθοδικότητα και υπομονή σε ό,τι αποφασίσει να κάνει και γι’ αυτό τοαποτέλεσμα δεν μπορεί παρά να είναι τέλειο. 

Στροφιλιά Λευκός

Ροδίτης και Sauvignon Blanc. Ότι καλύτερο για τον Παρθένο. Ένα κρασί μετρημένο, με αυστηρά σταθερή ποιότητα μέσα στα χρόνια που αγαπάει την καθημερινή ρουτίνα και προσβλέπει στο οικογενειακό τραπέζι. Ο Ροδίτης άλλωστε είναι ο ιδανικός teamplayer, δεν θα σας απογοητεύσει ποτέ ενώ το Sauvignon Blanc θα σας οδηγήσει στην αρωματική τελειότητα.

Ζυγοί

Αφροδίσιοι, παρορμητικοί αέρηδες, ζουν στο δικό τους ροζ σύννεφο όπου όλα είναι αρμονικά, με αισθητική, ελαφρύτητα και φυσικά με κάποιον άλλο μαζί! Οι Ζυγοί, είναι ο απόλυτοιeasygoingτύποι του ζωδιακού. Δεν αντέχουν να είναι μόνοι τους, είναι ευέλικτοι και ευπροσάρμοστοι και «κερδίζουν» εύκολα τους περισσότερους  με την πρώτη ματιά. Γλυκομίλητοι, χαριτωμένοι, έξυπνοι και νεανικοί, οι Ζυγοί είναι πολύ ευχάριστοι και κοινωνικοί και υποφέρουν όταν υπάρχει ένταση. Είναι γλυκείς, όμορφοι, χαριτωμένα τεμπέληδες και όλα αυτά μαζί, εντέχνως  συνθέτουν την ακαταμάχητη γοητεία τους.

Στροφιλιά Ροζέ

Το απόλυτο ζώδιο για ροζέ κρασί. Η ροζέ Στροφιλιά είναι αέρινη και easygoing. Θα προτιμήσει την συντροφιά ενός ωραίου γεύματος και θα σας κερδίσει κάθε φορά που θα την επιλέξετε. Ένα κρασί με γλυκά αρώματα κόκκινων φρούτων που δεν του αρέσουν οι εντάσεις καθώς η ισορροπία αρωμάτων στη μύτη και στο στόμα είναι το χαρακτηριστικό του. Το λαμπερό ροζέ χρώμα του και η επίγευση καραμέλας βουτύρου θα σας γοητεύσουν με την πρώτη γουλιά.

Σκορπιός

Ζώδιο του νερού, σταθερό και με κυβερνήτη τον Πλούτωνα, ο Σκορπιός είναι το πιο αντιφατικό από τα 12 ζώδια. Ως ζώδιο του νερού έχει έντονο συναισθηματισμό, ωστόσο ο Σκορπιός εγκλωβίζει το συναίσθημα στον εαυτό του, όπως στερεοποιείται το νερό στη μορφή του πάγου. Έχει τεράστια εσωτερική δύναμη που αναγεννιέται συνεχώς αλλά είναι και masterστην αυτοκαταστροφή. Είναι από τα πλέον διαισθητικά και ευαίσθητα ζώδια, εσωστρεφής, ερωτικός και πολύ μυστήριος. Απίστευτα εκδικητικός και εμμονικός, ο Σκορπιός πολύ εύκολα θα ξεχάσει τα καλά που του προσφέρεις με την παραμικρή αφορμή. Προσπαθεί να περάσει απαρατήρητος, κρύβοντας καλά τα μυστικά του, δεν αποκαλύπτει τις πτυχές του εαυτού του και δεν μοιράζεται τις σκέψεις του, όμως όλο αυτό του δίνει έναν απίστευτο μαγνητισμό και τον κάνει πολύ ελκυστικό.

Σπάνιες Γαίες, Γαλάρι

Το Γαλάρι ήρθε για να σας μαγνητίσει, μόνο όμως όταν το παρατηρήσετε γι’ αυτό που είναι. Ένα ιδιαίτερο blend, καθώς είναι το μοναδικό blend στην Ελλάδα με Αγιωργίτικο, Tannat και Petit Verdot, που κρύβει πολλά μυστικά στο αμπέλι όπου μεγάλωσε, αλλά και στην οινοποίηση του. (Αφιλτράριστος οίνος με διαμόρφωση του βλαστικό τείχος σύμφωνα με το σύστημα LYRA). Ένα κρασί με τεράστια δυναμική αρωμάτων και παλαίωσης που αναγεννιέται συνεχώς μέσα στη φιάλη. Προσοχή! όμως στον τρόπο που θα το σερβίρετε. Αν δεν προσέξετε, το ίζημα μπορεί να καταστρέψει την απόλαυση σας.

Τοξότης

«Μπροστά στου Δία την πόρτα βρίσκουνται στημένα δύο πιθάρια, να ‘χει να δίνει, το ‘να βάσανα, το άλλο αγαθά γεμάτο» (Ομήρου Ιλιάδα, Ραψωδία Ω).

Μεταβλητό ζώδιο της φωτιάς με κυβερνήτη τον Δία, ο οποίος γενναιόδωρα μοίραζε χαρές και βάσανα, ο Τοξότης  μπορεί να χαρακτηριστεί από μία και μόνο λέξη… Πληθωρικότητα! Εξωστρεφής και αισιόδοξος, ο ορμητικός, γκαφατζής, διαννοούμενος, νευρικός, αθυρόστομος, εγωιστής, ευφυής, εγκάρδιος, φλύαρος, επιπόλαιος και ευχάριστος Τοξότης είναι πολύ κοινωνικός και πνευματώδης. Συνήθως βρίσκεται με παρέα και σχεδόν πάντα με ένα ποτήρι κρασί στο χέρι! Του αρέσουν οι φιλοσοφικές και θρησκευτικές συζητήσεις, η πνευματική τροφή τα τυχερά παιχνίδια στα οποία εθίζεται εύκολα αλλά και οι επίγειες απολαύσεις τις οποίες γεύεται σε βαθμό υπερβολής.

WhiteDot

Τι άλλο για τον Τοξότη μας από ένα Μοσχοφίλερο με Μαλαγουζιά. Ένα κρασί πληθωρικό και εξωστρεφές με ορμητικό αρωματικό χαρακτήρα και από τις δύο ποικιλίες. Το White Dot μπορεί να συνοδεύσει όλες τις κοινωνικές σας εκδηλώσεις, να είναι ο πρωταγωνιστής στο τραπέζι σας και όλοι θα το αγαπήσουν χωρίς αμφιβολία! Το Μοσχοφίλερο και η Μαλαγουζιά άλλωστε είναι δύο ποικιλίες εθιστικές που σε παρασέρνουν με την γενναιόδωρη, γεμάτη γεύση τους. Πάρτε τώρα ένα ποτήρι κρασί στο χέρι. Προλαβαίνετε!

 
Αιγόκερως

Παρορμητικό ζώδιο της γης, ο Αιγόκερως κυβερνάται από τον Γέρο Κρόνο. Φιλόδοξος, εργατικός, σοβαρός και συστηματικός, ο ρεαλιστής Αιγόκερως ζει για την κοινωνική, επαγγελματική και κοινωνική εξέλιξη. Η μαγική λέξη του Αιγόκερου είναι το κύρος. Είναι ο σοφός, έμπειρος, τεχνοκράτης που αναζητά την τελειότητα με επαγγελματισμό και υπομονή, έχει φοβερή πειθαρχία και εργάζεται πολύ σκληρά. Ο Αιγόκερως θα περάσει από το κάθε στάδιο εξέλιξης με σταθερότητα και θα προχωρήσει στο επόμενο μόνο εφόσον είναι ικανοποιημένος από τον εαυτό του. Με τη λογική σε πρώτο πλάνο και τη και το συναίσθημα σε δεύτερο ρόλο, το αρχέτυπο του Αιγόκερου συμβολίζει την κοινωνική καταξίωση.

Σαββατιανό

Θα πάρω την πρωτοβουλία να προτείνω ένα Σαββατιανό στον αγαπημένο μου Αιγόκερω. Μία ποικιλία εργατική, καθώς με σύστημα και εξέλιξη μέσα στα χρόνια έχει κερδίσει την κοινωνική καταξίωση. Δεν το έβαλε ποτέ κάτω, με πειθαρχία και σκληρή δουλειά κέρδισε την αγάπη του κόσμου και έπεισε για τις δυνατότητες του.Τα λεπτά αρώματα εσπεριδοειδών με απαλές νότες λευκόσαρκων φρούτων και βοτάνων και η ισορροπημένη,  γεμάτη γεύση του κέρδισαν τις καρδιές των οινόφιλων.

Υδροχόος

Αν δεν μπορείτε να διαβάσετε το παραπάνω υπάρχει εξήγηση καθώς πρόκειται για εξωγήινη γραφή, ο Υδροχόος όμως ήδη μιλάει δύο γλώσσες! Το σταθερό παιδί του αέρα και του Ουρανού, είναι ο προοδευτικός, αντισυμβατικός, εκρηκτικός και απρόβλεπτος τρομοκράτης του ζωδιακού. Χιλιάδες έτη φωτός μπροστά, αντιδραστικός, αντικομφορμιστής, αγαπά την τεχνολογία, καταλύει στερεότυπα, όρια και παραδοσιακά σχήματα, έχει μεγάλο ταλέντο στο να ομαδοποιεί ανθρώπους, είναι εξαιρετικός φίλος, συμπαθής στους περισσότερους και θέλει να λειτουργεί για το συλλογικό καλό. Φήμες λένε ότι δεν έχει καρδιά.

CrazyBirds

Θα τολμήσω να προτείνω το CrazyBirds. Ως Υδροχόος είμαι υποκειμενική δυστυχώς, αλλά ένα ροζέ κρασί που μιλάει δύο γλώσσες, καθώς μπορεί κανείς να το απολαύσει μόνο του αλλά και με φαγητό, ίσως επικοινωνήσει με τις δύο γλώσσες του Υδροχόου. Τα ροζέ κρασιά δεν χωρούσαν ποτέ σε παραδοσιακά σχήματα ενώ έχουν το ταλέντο να ομαδοποιούν τους ανθρώπους που αγαπούν το λευκό κρασί και αυτούς που αγαπούν το ερυθρό κρασί, προσφέροντας μία μέση λύση, τι άλλο? Το ροζέ κρασί! Ο Υδροχόος ως προοδευτικός και απρόβλεπτος θα ξεχώριζε σχεδόν σίγουρα ένα ροζέ κρασί! Στην υγειά μας!

Ιχθείς

Κάπου σε έναν άλλο πλανήτη, ο Πατέρας Ποσειδώνας έπλασε τα μαγικά αυτά ευμετάβλητα πλάσματα, και πριν τα στείλει να ενσαρκωθούν εδώ στη γη, τους χάρισε την Φαντασία και την Τέχνη, ώστε να μπορούν πάντα να ταξιδεύουν στη δική τους σφαίρα, εκεί που μπορούν να είναι μόνοι, που δεν χρειάζεται να ενταχθούν, να καταλάβουν ή να τους καταλάβουν. Ζουν με μια δική τους εικόνα της πραγματικότητας, σε μια θολούρα και συχνά είναι αφηρημένοι. Δυσκολεύονται να διαχωρίσουν το ψέμα από την αλήθεια, ακόμα και όταν πρόκειται για τον εαυτό τους. Αυτό που για τους άλλους είναι ψέμα, για τους Ιχθείς είναι η δική τους πραγματικότητα. Ευαίσθητοι, ονειροπόλοι, συναισθηματικοί, οι Ιχθείς θα χάσουν τον εαυτό τους μαζί με τον Άλλο. Είναι συμπονετικοί και υποστηρικτικοί, έχουν μεγάλη ανάγκη φυγής και χρειάζονται την φαντασία για να αντέξουν τον πόνο, το χάος και την σκληρότητα της καθημερινότητας.

Σπάνιες Γαίες, Βίδια

Κάπου σε έναν άλλο πλανήτη φτιάχτηκε μάλλον το Chardonnay μας. Ένα ταξιδιάρικο κρασί που θέλει να το απολαύσεις και όχι να το καταλάβεις. Ένα Chardonnay δεξαμενής που όμως με τα πληθωρικά του αρώματα μπορεί να σε μπερδέψει. Η μοντέρνα του χροιά μπορεί να σε απομακρύνει από την τυπικότητα του Chardonnay, θα σε αποζημιώσει όμως μετά την πρώτη γουλιά.  Για την ιστορία, είναι ένα κρασί με ανοιχτό χρυσοπράσινο χρώμα. Εκρηκτικά αρώματα φρέσκων ώριμων εξωτικών φρούτων, αλλά και φλούδας λεμονιού. Αντίστοιχα αρωματικό και πλούσιο στο στόμα, ενδιαφέρον και ζωηρό, χάρη στην οξύτητα και σε μια ευχάριστη αίσθηση μεταλλικότητας. Διαρκής, αρωματική επίγευση.

Ένα κρασί με Άστρο – Παναγιώτα Κωτούλα
ΠΙΣΩ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ