Χρησιμοποιούμε cookies ώστε η τοποθεσία μας να λειτουργεί σωστά, να εξατομικεύουμε περιεχόμενο και διαφημίσεις, να παρέχουμε λειτουργίες μέσων κοινωνικής δικτύωσης και να αναλύουμε την κυκλοφορία μας. Επίσης, κοινοποιούμε πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση της τοποθεσίας μας στους συνεργάτες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, διαφημίσεων και ανάλυσης. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου.
ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΣΤΡΟΦΙΛΙΑΣ ΓΗ
Οίνος λευκός ξηρός
ΠΓΕ Αττική
Μαλαγουζιά
Οίνος λευκός ξηρός
ΠΓΕ Αττική
Μαλαγουζιά
DWWA – Decanter World Wine Awards 2017 / Silver Medal (2016)
Ιδιόκτητος αμπελώνας στην Ανάβυσσο Αττικής.
Προζυμωτική κρυοεκχύλιση των σταφυλιών με σκοπό την παραλαβή των αρωματικών συστατικών που βρίσκονται στους φλοιούς. Στη συνέχεια ακολουθεί ελαφρά πίεση του σταφυλοπολτού σε πνευματικό πιεστήριο και απολάσπωση με τη βοήθεια ψύξης. Το γλεύκος εμβολιάζεται με επιλεγμένο στέλεχος σακχαρομύκητα και η αλκοολική ζύμωση πραγματοποιείται σε θερμοκρασίες 15° – 17° C, σε ανοξείδωτες δεξαμενές. Ένα σημαντικό ποσοστό ζυμώνεται σε βαρέλια 225L από ακακία, όπου και παραμένει σε επαφή με τις οινολάσπες για μερικές εβδομάδες, με στόχο τον εμπλουτισμό του σώματος και της αρωματικής του σύνθεσης.
Υποκίτρινο χρώμα με πράσινες ανταύγειες. Έντονα ανθικά και βοτανικά αρώματα, λευκόσαρκα ροδάκινα, άσπρο πιπέρι, τζίντζερ, αγιόκλιμα και τροπικές νότες. Πλούσιο και ιδιαίτερα εκφραστικό άρωμα στόματος που αντανακλά τα φρουτώδη αρώματα. Διακρίνεται για τη λιπαρότητα του και την καλοδομημένη γεύση του, που βρίσκονται σε ισορροπία με την ευχάριστη οξύτητα και την πιπεράτη του επίγευση.
Ζυμαρικά με λευκές σάλτσες, ψάρια με μυρωδικά, γαρίδες, πιάτα με καλαμάρι, λευκά κρέατα και κίτρινα τυριά – τυροκροκέτες.