Τα οινοποιεία μας

Τα οινοποιεία μας

Έχοντας στη διάθεσή της περισσότερα από 500 στρέμματα ιδιόκτητων, ενοικιαζόμενων και συνεργαζόμενων αμπελώνων στην Πελοπόννησο και στην Αττική, και με οινοποιεία στην Ανάβυσσο και στη Νεμέα, η Στροφιλιά συγκαταλέγεται ανάμεσα στις πιο δυναμικές και εξωστρεφείς ελληνικές οινοπαραγωγικές εταιρίες.

ΑΝΑΒΥΣΣΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Το οινοποιείο στην Ανάβυσσο είναι η έδρα της εταιρίας και αποτελεί το κέντρο εμφιάλωσης και αποθήκευσης όλων των οίνων της Στροφιλιάς. Περιλαμβάνει κλιματιζόμενους χώρους δεξαμενών οινοποίησης (για τα σταφύλια του παρακείμενου κτήματος της εταιρίας αλλά και της χαρακτηριστικής για τον τόπο ποικιλίας Σαββατιανό), δεξαμενών αποθήκευσης, δρύινων βαρελιών και εμφιάλωσης. Είναι διακοσμημένο εσωτερικά και εξωτερικά με έργα σύγχρονων καλλιτεχνών ενώ σε ανεξάρτητο χώρο υποδοχής επισκεπτών, πραγματοποιούνται οι γευστικές δοκιμές και οι εκδηλώσεις οινικού ενδιαφέροντος.

ΑΣΠΡΟΚΑΜΠΟΣ ΝΕΜΕΑΣ

Το οινοποιείο της Στροφιλιάς στον Ασπρόκαμπο, βρίσκεται στο οροπέδιο της λίμνης Στυμφαλίας σε υψόμετρο 800 μέτρων. Με δεξαμενές οινοποίησης έως και 1.000 τόνων σταφυλιού, πρόκειται για το μεγαλύτερο  ορεινό οινοποιείο της χώρας. Στις εγκαταστάσεις του οινοποιούνται όχι μόνο σταφύλια της ποικιλίας Αγιωργίτικο για την παραγωγή οίνων "Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) ΝΕΜΕΑ", αλλά και σταφύλια πολλών ποικιλιών που καλλιεργούνται στη Στυμφαλία και στα γειτονικά ορεινά αμπελοτόπια της Μαμουσιάς και της Μαντινείας, για την παραγωγή οίνων με Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη (Π.Γ.Ε.).

Age appears to be best in four things; old wood best
to burn, old wine to drink, old friends to trust, and old
authors to read.

Francis Bacon