Classic 35, Magnum

Classic 35, Magnum

Classic 35, Magnum
ΟΙΝΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΞΗΡΟΣ ΠΓΕ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Αγιωργίτικο, Syrah
ΣΥΝΟΔΕΥΕΙ: 

Μοναδικές στιγμές με αγαπημένα πρόσωπα.

Συνδυάζεται εξαιρετικά με κυνήγι, μοσχαρίσια φιλέτα, κρέατα σχάρας, κρέατα με κόκκινες πικάντικες σάλτσες και τυριά.Σερβίρεται: θερμοκρασία δωματίου (16° - 18° C)

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ: 

Βαθύ ερυθρό χρώμα.

Νότες μπαχαρικών και αρώματα κόκκινων ώριμων φρούτων, όπως κεράσια, σμέουρα και δαμάσκηνα σε απόλυτη αρμονία με τα αρώματα του ξύλου και του καφέ. Πλούσια, μεστή γεύση με ισορροπημένες τανίνες και μακρά επίγευση. Επιδέχεται μακρά παλαίωση.

ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: 

Κλασική μέθοδος ερυθρής οινοποίησης.

Εφαρμόζεται μακρά εκχύλιση σε θερμοκρασία που κυμαίνεται από 28 έως 30ο C. Μετά το πέρας της αλκοολικής ζύμωσης μεταφέρεται ο νέος οίνος σύλασπος σε γαλλικά δρύινα βαρέλια. Ο οίνος ωριμάζει 12 με 18 μήνες σε βαρέλια 300 λίτρων, ενώ μετά την εμφιάλωση παραμένει για τουλάχιστον 6 μήνες στη φιάλη.

ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ: 

Αγιωργίτικο και Syrah από τον Ασπρόκαμπο ορεινής Κορινθίας.Ασπρόκαμπος: Αμπελώνες στο οροπέδιο της Στυμφαλίας, σε εδάφη βαθιά, αργιλώδη, αλκαλικά, με αρκετό ανθρακικό ασβέστιο. Η απόδοσή τους δεν ξεπερνά τα 900 kg/στρ. Το κλίμα της περιοχής χαρακτηρίζεται από χειμώνα ψυχρό, με αρκετές βροχές και χιόνια, άνοιξη δροσερή και καλοκαίρι ξηρό, με υψηλές θερμοκρασίες την ημέρα και δροσερές βραδιές.