στροφιλιά ερυθρός

στροφιλιά ερυθρός

στροφιλιά ερυθρός
ΟΙΝΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΞΗΡΟΣ ΠΓΕ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Αγιωργίτικο, Syrah
ΣΥΝΟΔΕΥΕΙ: 

Κόκκινα κρέατα και πιάτα τυριών, αλλαντικών.            


Σερβίρεται: θερμοκρασία δωματίου (16° - 18° C)

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ: 

Βαθύ κόκκινο χρώμα, αρώματα ώριμων κόκκινων φρούτων, με νότες ευκαλύπτου, καρ

αμέλας βουτύρου και βανίλιας. Αίσθηση στο στόμα αρωματική και πολύπλοκη, με καλή ισορροπία, όγκο, μαλακές τανίνες και μακρά επίγευση.

ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: 

Μετά από προσεκτική διαλογή των σταφυλιών πραγμα

τοποιείται συνοινοποίηση των 2 ποικιλιών, η οποία περιλαμβάνει προζυμωτική κρυοεκχύλιση για περίπου 3 ημέρες, στη συνέχεια αλκοολική ζύμωση σε θερμοκρασία που δεν ξεπερνά τους 25ο C, με συνολική διάρκεια εκχύλισης γύρω στις 2 εβδομάδες και τέλος ωρίμαση του οίνου για 3 μήνες σε βαρέλια από γαλλική δρυ, χωρητικότητας 300 λίτρων.

ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ: 

Αγιωργίτικο και Syrah από τον Ασπρόκαμπο ορεινής Κορινθίας.


Ασπρόκαμπος: Αμπελώνες στο οροπέδιο της Στυμφαλίας, σε εδάφη βαθιά, αργιλώδη, αλκαλικά, με αρκετό ανθρακικό ασβέστιο. Η απόδοσή τους δεν ξεπερνά τα 900 kg/στρ. Το κλίμα της περιοχής χαρακτηρίζεται από χειμώνα ψυχρό, με αρκετές βροχές και χιόνια, άνοιξη δροσερή και καλοκαίρι ξηρό, με υψηλές θερμοκρασίες την ημέρα και δροσερές βραδιές.