μικρή στροφιλιά λευκός

μικρή στροφιλιά λευκός

μικρή στροφιλιά λευκός
ΟΙΝΟΣ ΛΕΥΚΟΣ ΞΗΡΟΣ ΠΓΕ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Ροδίτης, Sauvignon Blanc
ΣΥΝΟΔΕΥΕΙ: 

Δροσερό, αποτελεί εξαιρετική επιλογή για θαλασσινά και ψητά ψάρια, ενώ συνοδε

ύει ευχάριστα σαλάτες και ζυμαρικά. Ενδιαφέρον επίσης παρουσιάζει ο συνδυασμός του με πολλά μαγειρευτά της ελληνικής κουζίνας.Προτείνεται: Δροσερό (10° - 12° C)

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ: 

Πρασινοκίτρινο χρώμα.

Φρέσκος και ζωηρός αρωματικός χαρακτήρας με κυρίαρχα τα αρώματα των εσπεριδοειδών, με ευχάριστη οξύτητα και απαλή επίγευση βοτάνων.

ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: 

Η οινοποίηση λαμβάνει χώρα ξεχωριστά για την κάθε ποικιλία.

Μετά την προσεκτική διαλογή των σταφυλιών τόσο στον αμπελώνα όσο και στο οινοποιείο, πραγματοποιείται προζυμωτική κρυοεκχύλιση λίγων ωρών και ελαφρά πίεση των σταφυλιών για την παραλαβή μόνο του πρώτου χυμού. Εν συνεχεία πραγματοποιείται απολάσπωση και εμβολιασμός με διαφορετικό στέλεχος σακχαρομύκητα για την κάθε ποικιλία. Η θερμοκρασία της ζύμωσης κυμαίνεται από  16° - 18° C και περατώνεται έπειτα από διάστημα 15 περίπου ημερών. 

ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ: 

Ροδίτης από τη Μαμουσιά ορεινής Αιγιαλείας και Sauvignon Blanc από τον Ασπρόκ

αμπο ορεινής Κορινθίας.

Μαμουσιά: Αμπελώνες στην περιοχή της ορεινής Αιγιαλείας όπου επικρατεί εύκρατο μεσογειακό κλίμα με κρύους αλλά σχετικά ήπιους και υγρούς χειμώνες και θερμά ξηρά καλοκαίρια χωρίς να λείπουν και κάποιες βροχοπτώσεις (κυρίως τοπικές μπόρες).

Ασπρόκαμπος: Αμπελώνες στο οροπέδιο της Στυμφαλίας, σε εδάφη βαθιά, αργιλώδη, αλκαλικά, με αρκετό ανθρακικό ασβέστιο. Η απόδοσή τους δεν ξεπερνά τα 900 kg/στρ. Το κλίμα της περιοχής χαρακτηρίζεται από χειμώνα ψυχρό, με αρκετές βροχές και χιόνια, άνοιξη δροσερή και καλοκαίρι ξηρό, με υψηλές θερμοκρασίες την ημέρα και δροσερές βραδιές.