αγιωργίτικο

αγιωργίτικο

αγιωργίτικο
ΟΙΝΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΞΗΡΟΣ ΠΟΠ ΝΕΜΕΑ
-
ΣΥΝΟΔΕΥΕΙ: 

Συνοδεύει κόκκινα κρέατα, κόκκινες πικάντικες σάλτσες και όλα τα εδέσματα που

σας γεννούν την επιθυμία για εκλεκτό κόκκινο κρασί.


Σερβίρεται: θερμοκρασία δωματίου (16° - 18° C)

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ: 

Οίνος ερυθρός ξηρός, πληθωρικός και ισορροπημένος.

Αρώματα ώριμων κόκκινων φρούτων, με έντονες νότες αγριοκέρασου δένουν αρμονικά με αρώματα γαρύφαλλου, βανίλιας και μπαχαρικών αναδεικνύοντας ένα σύνθετο αρωματικό μπουκέτο. Διακρίνεται για την πλούσια πολύπλοκη γεύση του και την εξαιρετικά κομψή δομή του.

ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: 

Προζυμωτική κρυοεκχύλιση για μικρό χρονικό διάστ

ημα, αξιοποιώντας τα αναλυτικά δεδομένα. Στη συνέχεια, η θερμοκρασία οινοποίησης δεν ξεπερνά τους  25° C. Ο ρυθμός ανακυκλώσεων κατά την εκχύλιση, αλλά και το σημείο του διαχωρισμού αποφασίζεται έπειτα από χημικές αναλύσεις και οργανοληπτικές δοκιμές. Ο νέος οίνος μεταγγίζεται σε δρύινα βαρέλια, όπου παραμένει και ωριμάζει για περίπου 12 μήνες. Κατά τη διάρκεια της παλαίωσης γίνεται τακτικά έλεγχος προκειμένου να αποφασιστούν οι απαραίτητες φυσικές επεμβάσεις (μεταγγίσεις, αερισμός, battonage, κ.α.). 

ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ: 

Ασπρόκαμπος: Αμπελώνες στο οροπέδιο της Στυμφαλίας, σε εδάφη βαθιά, αργιλώδη,

αλκαλικά, με αρκετό ανθρακικό ασβέστιο. Η απόδοσή τους δεν ξεπερνά τα 900 kg/στρ. Το κλίμα της περιοχής χαρακτηρίζεται από χειμώνα ψυχρό, με αρκετές βροχές και χιόνια, άνοιξη δροσερή και καλοκαίρι ξηρό, με υψηλές θερμοκρασίες την ημέρα και δροσερές βραδιές.