white dot

white dot

white dot
ΟΙΝΟΣ ΛΕΥΚΟΣ ΞΗΡΟΣ ΠΓΕ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Μοσχοφίλερο, Μαλαγουζιά
ΣΥΝΟΔΕΥΕΙ: 

Μεσογειακή κουζίνα, θαλασσινά, ψητά ψάρια, δροσερές σαλάτες και ζυμαρικά.


Σερβίρεται: Δροσερό (10° - 12° C)

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ: 

Κρασί με πλούσιο αρωματικό δυναμικό, επικεντρωμένο σε αρώματα λευκόσαρκων φρο

ύτων πλαισιωμένα από ένα κομψό άρωμα ροδοπέταλων. Διακρίνεται για τη δροσερή και κομψή γεύση του και τη μακρά του επίγευση.

ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: 

Μετά την προσεκτική διαλογή των σταφυλιών τόσο στον αμπελώνα όσο και στο οινο

ποιείο πραγματοποιείται οινοποίηση για κάθε ποικιλία ξεχωριστά. Έπειτα από ελαφρά πίεση των σταφυλιών, το γλεύκος απολασπώνεται και ακολουθεί η αλκοολική ζύμωση σε θερμοκρασία 13° - 15° C. Με το πέρας της αλκοολικής ζύμωσης ο νέος οίνος παραμένει για περίπου δύο μήνες σε επαφή με τις οινολάσπες.

ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ: 

Μοσχοφίλερο από την Ορεινή Αρκαδία και Μαλαγουζιά από τον Ασπρόκαμπο ορεινής

Κορινθίας.

Αρκαδία: Αμπελώνες στην ορεινή Αρκαδία με γνώμονα τη χαμηλή στρεμματική απόδοση. Το κλίμα της περιοχής χαρακτηρίζεται από πολλές βροχές και χιόνια τον χειμώνα, συχνές μπόρες και καταιγίδες το καλοκαίρι με θερμοκρασίες σχετικά χαμηλές.

Ασπρόκαμπος: Αμπελώνες στο οροπέδιο της Στυμφαλίας, σε εδάφη βαθιά, αργιλώδη, αλκαλικά, με αρκετό ανθρακικό ασβέστιο. Η απόδοσή τους δεν ξεπερνά τα 900 kg/στρ. Το κλίμα της περιοχής χαρακτηρίζεται από χειμώνα ψυχρό, με αρκετές βροχές και χιόνια, άνοιξη δροσερή και καλοκαίρι ξηρό, με υψηλές θερμοκρασίες την ημέρα και δροσερές βραδιές.