mountain fish

mountain fish

mountain fish
ΟΙΝΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΞΗΡΟΣ ΠΓΕ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Αγιωργίτικο
ΣΥΝΟΔΕΥΕΙ: 

Συνοδεύει άψογα ψητά κρέατα, λιπαρά ψάρια, κόκκινες ελαφριές σάλτσες, ενώ συν

δυάζεται ιδανικά με σπιτικές πίτσες.

Σερβίρεται: θερμοκρασία δωματίου (16° - 18° C)

Προτείνεται: Δροσερό (10° - 12° C)

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ: 

Έντονος αρωματικός χαρακτήρας, με αρώματα ώριμων κόκκινων φρούτων, με έμφαση

στο αγριοκέρασο και στο βύσσινο, πλαισιωμένα με αρώματα μπαχαρικών όπως γαρύφαλλου και βανίλιας. Στο στόμα είναι εξίσου αρωματικό, με καλή οξύτητα, βελούδινη γεύση και καλή δομή. Η επίγευσή του είναι μακριά και ιδιαίτερα φρουτώδης.

ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: 

Παραμονή του σταφυλοπολτού στις δεξαμενές σε θερμοκρασία 12° C για κάποιες μέ

ρες και εν συνεχεία εμβολιασμός. Διάρκεια εκχύλισης και αλκοολικής ζύμωσης που δεν ξεπερνά τις 2 εβδομάδες σε θερμοκρασία 25° C.

ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ: 

Ασπρόκαμπος: Αμπελώνες στο οροπέδιο της Στυμφαλίας, σε εδάφη βαθιά, αργιλώδη,

αλκαλικά, με αρκετό ανθρακικό ασβέστιο. Η απόδοσή τους δεν ξεπερνά τα 900 kg/στρ. Το κλίμα της περιοχής χαρακτηρίζεται από χειμώνα ψυχρό, με αρκετές βροχές και χιόνια, άνοιξη δροσερή και καλοκαίρι ξηρό, με υψηλές θερμοκρασίες την ημέρα και δροσερές βραδιές.