στροφιλιά ροζέ

στροφιλιά ροζέ

στροφιλιά ροζέ
ΟΙΝΟΣ ΡΟΖΕ ΞΗΡΟΣ ΠΓΕ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Αγιωργίτικο, Cabernet Sauvignon
ΣΥΝΟΔΕΥΕΙ: 

Παραδοσιακά "λαδερά" πιάτα της ελληνικής κουζίνας, πιάτα με λεμονάτες σάλτσες

, λιπαρά ψάρια και κρέατα, φρέσκα τυριά.


Σερβίρεται: Δροσερό (10° - 12° C)

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ: 

Λαμπερό ροζέ χρώμα, αρώματα κόκκινων φρούτων, αλλά και νότες πράσινης πιπεριά

ς και καραμέλας βουτύρου. Διακρίνεται για τη δροσερή πλούσια γεύση του και την μακράς διάρκειας φρουτώδη επίγευσή του.

ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: 

Συνοινοποίηση των δύο ποικιλιών.

Απορραγισμός και έκθλιψη των σταφυλιών, εκχύλιση μιας νύχτας που ακολουθείται από ζύμωση σε ανοξείδωτες δεξαμενές στους 18° C.

ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ: 

Αγιωργίτικο και Cabernet Sauvignon από τον Ασπρόκαμπο ορεινής Κορινθίας.


Ασπρόκαμπος: Αμπελώνες στο οροπέδιο της Στυμφαλίας, σε εδάφη βαθιά, αργιλώδη, αλκαλικά, με αρκετό ανθρακικό ασβέστιο. Η απόδοσή τους δεν ξεπερνά τα 900 kg/στρ. Το κλίμα της περιοχής χαρακτηρίζεται από χειμώνα ψυχρό, με αρκετές βροχές και χιόνια, άνοιξη δροσερή και καλοκαίρι ξηρό, με υψηλές θερμοκρασίες την ημέρα και δροσερές βραδιές.