στροφιλιά ερυθρός

στροφιλιά ερυθρός

στροφιλιά ερυθρός
ΟΙΝΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΞΗΡΟΣ ΠΓΕ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Αγιωργίτικο, Syrah
ΣΥΝΟΔΕΥΕΙ: 

Κόκκινα κρέατα και πιάτα τυριών, αλλαντικών.            


Σερβίρεται: θερμοκρασία δωματίου (16° - 18° C)

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ: 

Βαθύ κόκκινο χρώμα, αρώματα βανίλιας, ώριμων μούρων, ευκαλύπτου και ξύλου, πλ

ούσια μαλακή γεύση με ισορροπημένες τανίνες, μακρά επίγευση.

ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: 

Μετά την προσεκτική διαλογή των σταφυλιών πραγμα

τοποιείται προζυμωτική κρυοεκχύλιση, για όσο διάστημα κριθεί απαραίτητο, αξιοποιώντας τα δεδομένα των χημικών αναλύσεων. Στη συνέχεια, γίνεται συνοινοποίηση των 2 ποικιλιών, με θερμοκρασία ζύμωσης που δεν ξεπερνά τους 23° C. Η διάρκεια εκχύλισης από τους φλοιούς αποφασίζεται μετά από διαρκείς αναλύσεις και οργανοληπτικές δοκιμές, ώστε να εμπλουτιστεί ο οίνος με τα απαραίτητα φαινολικά συστατικά, χωρίς όμως να εμφανίζει στυπτικότητα ή πικράδα. Στη συνέχεια, ο οίνος ωριμάζει για έξι έως οκτώ μήνες σε βαρέλια από γαλλική δρυ χωρητικότητας 300 λίτρων. 

ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ: 

Αγιωργίτικο και Syrah από τον Ασπρόκαμπο ορεινής Κορινθίας.


Ασπρόκαμπος: Αμπελώνες στο οροπέδιο της Στυμφαλίας, σε εδάφη βαθιά, αργιλώδη, αλκαλικά, με αρκετό ανθρακικό ασβέστιο. Η απόδοσή τους δεν ξεπερνά τα 900 kg/στρ. Το κλίμα της περιοχής χαρακτηρίζεται από χειμώνα ψυχρό, με αρκετές βροχές και χιόνια, άνοιξη δροσερή και καλοκαίρι ξηρό, με υψηλές θερμοκρασίες την ημέρα και δροσερές βραδιές.