Σαββατιανό

Σαββατιανό

Σαββατιανό
ΟΙΝΟΣ ΛΕΥΚΟΣ ΞΗΡΟΣ ΠΓΕ ΑΤΤΙΚΗ
-
ΣΥΝΟΔΕΥΕΙ: 

Ζυμαρικά με λευκές σάλτσες, ψητά ψάρια, πιάτα με λευκά κρέατα, ψητά λαχανικά,

σαλάτες, τυριά και αλλαντικά με ήπιες γεύσεις.


Σερβίρεται: Δροσερό (10° - 12° C)

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ: 

Ανοιχτό κιτρινοπράσινο χρώμα.

Λεπτά αρώματα εσπεριδοειδών με απαλές νότες λευκόσαρκων φρούτων και βοτάνων. Γεύση ισορροπημένη, γεμάτη και δροσερή, με ευχάριστη επίγευση.

ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: 

Προζυμωτική κρυοεκχύλιση των σταφυλιών με σκοπό

την παραλαβή των αρωματικών συστατικών που βρίσκονται στους φλοιούς. Ακολουθεί ελαφρά πίεση του σταφυλοπολτού σε πνευματικό πιεστήριο και αυστηρή απολάσπωση με τη βοήθεια ψύξης. Το γλεύκος εμβολιάζεται με επιλεγμένο στέλεχος σακχαρομύκητα και η αλκοολική ζύμωση πραγματοποιείται σε θερμοκρασίες 15° - 17° C, σε ανοξείδωτες δεξαμενές. Ο νέος οίνος παραμένει σε επαφή με τις οινολάσπες για μερικές εβδομάδες με στόχο τον εμπλουτισμό του σώματος και της αρωματικής του σύνθεσης.

ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ: 

Ανάβυσσος Αττικής, όπου το κλίμα είναι ξηρό, με ήπιο χειμώνα, λίγες βροχοπτώσ

εις και ζεστό καλοκαίρι. Επιλεγμένοι αμπελώνες ηλικίας 30-50 ετών, με πολύ χαμηλές στρεμματικές αποδόσεις που δεν ξεπερνούν τα 600 kg/στρέμμα. Σε συνδυασμό με τη μορφολογία του εδάφους και τα πλεονεκτήματα της παράκτιας περιοχής, συμβάλλουν στην ποιότητα και την τυπικότητα με την οποία εκφράζεται το Σαββατιανό στο συγκεκριμένο τόπο.