κτήμα στροφιλιά μαλαγουζιά

κτήμα στροφιλιά μαλαγουζιά

κτήμα στροφιλιά μαλαγουζιά
ΟΙΝΟΣ ΛΕΥΚΟΣ ΞΗΡΟΣ ΠΓΕ ΑΤΤΙΚΗ
-
ΣΥΝΟΔΕΥΕΙ: 

Ζυμαρικά με λευκές σάλτσες, ψάρια με μυρωδικά, λευκά κρέατα.


Σερβίρεται: Δροσερή (10° - 12° C)

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ: 

Ανοιχτό κίτρινο χρώμα.

Έντονα αρώματα λευκόσαρκων φρούτων και εσπεριδοειδών, πλαισιωμένα από διακριτικές νότες λουλουδιών και βοτάνων. Πλούσιο και ιδιαίτερα εκφραστικό άρωμα στόματος που αντανακλά τα φρουτώδη αρώματα. Διακρίνεται για τη λιπαρότητα του και την καλοδομημένη γεύση του, που βρίσκονται σε ισορροπία με την ευχάριστη οξύτητα και την πιπεράτη του επίγευση.

ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: 

Προζυμωτική κρυοεκχύλιση των σταφυλιών με σκοπό την παραλαβή των αρωματικών σ

υστατικών που βρίσκονται στους φλοιούς. Στη συνέχεια ακολουθεί ελαφρά πίεση του σταφυλοπολτού σε πνευματικό πιεστήριο και αυστηρή απολάσπωση με τη βοήθεια ψύξης. Το γλεύκος εμβολιάζεται με επιλεγμένο στέλεχος σακχαρομύκητα και η αλκοολική ζύμωση πραγματοποιείται σε θερμοκρασίες 11° - 13° C, σε ανοξείδωτες δεξαμενές και εν μέρει σε βαρέλια 225lt από ακακία. Ο νέος οίνος παραμένει σε επαφή με τις οινολάσπες για μερικές εβδομάδες με στόχο τον εμπλουτισμό του σώματος και της αρωματικής του σύνθεσης.

ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ: 

Ανάβυσσος: Ιδιόκτητος αμπελώνας στην Ανάβυσσο Αττικής, όπου το κλίμα είναι ξη

ρό, με ήπιο χειμώνα, λίγες βροχοπτώσεις και ζεστό καλοκαίρι, με μέση ετήσια θερμοκρασία 23,8° C. Το έδαφος χαρακτηρίζεται αργιλοπηλώδες. Η μορφολογία του εδάφους και το κλίμα σε συνδυασμό με τα πλεονεκτήματα παράκτιας περιοχής, συμβάλλουν στην τυπικότητα με την οποία εκφράζεται η Μαλαγουζιά στο συγκεκριμένο τόπο.