αγιωργίτικο

αγιωργίτικο

αγιωργίτικο
ΟΙΝΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΞΗΡΟΣ ΠΟΠ ΝΕΜΕΑ
-
ΣΥΝΟΔΕΥΕΙ: 

Συνοδεύει κόκκινα κρέατα, κόκκινες πικάντικες σάλτσες και όλα τα εδέσματα που

σας γεννούν την επιθυμία για εκλεκτό κόκκινο κρασί.


Σερβίρεται: θερμοκρασία δωματίου (16° - 18° C)

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ: 

Οίνος ερυθρός ξηρός, πληθωρικός και ισορροπημένος.

Αρώματα ώριμων κόκκινων φρούτων, με έντονες νότες αγριοκέρασου δένουν αρμονικά με αρώματα γαρύφαλλου, βανίλιας και μπαχαρικών αναδεικνύοντας ένα σύνθετο αρωματικό μπουκέτο. Διακρίνεται για την πλούσια πολύπλοκη γεύση του και την εξαιρετικά κομψή δομή του.

ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: 

Ερυθρή οινοποίηση με μακρά εκχύλιση 4 εβδομάδων.

Την πρώτη εβδομάδα η θερμοκρασία παραμένει κάτω από 20° C και στη συνέχεια ανεβαίνει στους 30° C. Ο νέος οίνος πραγματοποιεί τη μηλογαλακτική ζύμωση σε δρύινα βαρέλια, όπου και παραμένει και ωριμάζει για τουλάχιστον 12 μήνες.

ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ: 

Ασπρόκαμπος: Αμπελώνες στο οροπέδιο της Στυμφαλίας, σε εδάφη βαθιά, αργιλώδη,

αλκαλικά, με αρκετό ανθρακικό ασβέστιο. Η απόδοσή τους δεν ξεπερνά τα 900 kg/στρ. Το κλίμα της περιοχής χαρακτηρίζεται από χειμώνα ψυχρό, με αρκετές βροχές και χιόνια, άνοιξη δροσερή και καλοκαίρι ξηρό, με υψηλές θερμοκρασίες την ημέρα και δροσερές βραδιές.